«Η παιδεΙα μοιΑζει με χρυσΟ στεφΑνι, γιατΙ και αξΙα μεγΑλη Εχει και ωφΕλεια πολΥ μεγΑλη προσφΕρει»                                                                         

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Q? 1. ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ;

A.

Νέες και νέοι που ανήκουν στις ευάλωτες οικονομικές και κοινωνικές ομάδες οι οποίες δεν διαθέτουν τα οικονομικά μέσα να προχωρήσουν τις σπουδές τους.

Q? 2. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΓΑΜΟΙ;

A.

Φυσικά και μπορούν να συμμετέχουν. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η πρόσκληση ενδιαφέροντος είναι ανοικτή προς όλες τις κοινωνικές και οικονομικές ομάδες του πληθυσμού μας.

Q? 3. ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ;

A.

Βέβαια, οι άνεργοι σε όλοι την επικράτεια μπορούν να συμμετάσχουν ανεξάρτητα του διαστήματος στο οποίο βρίσκονται στην ανεργία.

Q? 4. ΠΟΣΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ;

A.

Κάθε υποψήφιος πρέπει να συμπληρώσει υποχρεωτικά την αίτηση των κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων της Equal Society και την ακαδημαϊκή αίτηση για την υποτροφία που τον ενδιαφέρει, εφόσον βέβαια η υποτροφία έχει ακαδημαϊκή αίτηση. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ακαδημαϊκή αίτηση συμπληρώνει επιμελώς και όλα τα απαραίτητα πεδία στην αρχική αίτηση.

Q? 5. ΓΙΑ ΠΟΣΕΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΩ ΑΙΤΗΣΗ;

A.

i). Κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα υποβολής αίτησης για μια (1) μόνο από τις προσφερόμενες υποτροφίες των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων που υποστηρίζουν τη δράση.
ii). Στην περίπτωση που στην αρχική του αίτηση έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα και δεν είναι επιτυχών ή επιλαχών για τη συγκεκριμένη υποτροφία που αιτήθηκε, τότε και μόνο σε αυτή την περίπτωση μπορεί να αιτηθεί σε άλλη ενεργή υποτροφία.

 

Q? 6. ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ (ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ, Ή ΣΤΗΝ EQUAL SOCIETY);

A.

Όλες οι αιτήσεις αποστέλλονται υποχρεωτικά στην Equal Society, η οποία αφού επεξεργαστεί σε αρχικό στάδιο τις αιτήσεις των κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων από τις αιτήσεις των υποψηφίων θα προωθήσει τις αιτήσεις που έχουν αποσταλεί για κάθε υποτροφία στο αντίστοιχο εκπαιδευτικό ίδρυμα μαζί με την ακαδημαϊκή αίτηση όπου έιχε ζητηθεί, το οποίο θα πάρει την απόφαση για τον δικαιούχο συνυπολογίζοντας οικονομικά/κοινωνικά κριτήρια και τα ακαδημαϊκά προσόντα που κατέχει ο υποψήφιος. Αίτηση η οποία δεν έχει παραληφθεί από την Equal Society – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών για αξιολόγηση δε θα συμμετέχει στη διαδικασία επιλογής για την υποτροφία.

Q? 7. ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ;

A.

Κάθε υποτροφία έχει διαφορετική προθεσμία για την υποβολή της αίτησης. Στη λήξη αυτής της προθεσμίας οι αιτήσεις των υποψηφίων προωθούνται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα (σε εύλογο χρονικό διάστημα) για την τελική αξιολόγηση και τη λήψη της απόφασης. Ο δικαιούχος θα ενημερωθεί με απ' ευθείας επικοινωνία από την Equal Society ώστε να προετοιμαστεί εγκαίρως για την εγγραφή του και την έναρξη των μαθημάτων.

Q? 8. ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ;

A.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι υποτροφίες αφορούν στην απαλλαγή των διδάκτρων που θα έπρεπε να καταβληθούν στο εκπαιδευτικό ίδρυμα για την παρακολούθηση του προγράμματος. Επιπλέον χορήγηση οικονομικής βοήθειας για κάλυψη εξόδων διαμονής/διαβίωσης ή τυχόν ύπαρξη ειδικών fees που δεν καλύπτονται από την υποτροφία, δεν υπάρχουν. 

Q? 9. ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ;

A.

Oι παρεχόμενες υποτροφίες είναι πλήρους φοίτησης και διαρκούν μέχρι τη λήξη του κάθε προγράμματος.

Q? 10. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ;

A.

Όχι, δεν είναι απαραίτητη όσον αφορά την αίτηση κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων της Equal Society. Μπορεί όμως το εκπαιδευτικό ίδρυμα να ζητάει από τον υποψήφιο μαζί με την ακαδημαϊκή του αίτηση να υπάρχει και η φωτογραφία του. Σε αυτή την περίπτωση ακολουθεί πιστά τις οδηγίες συμπλήρωσης.

Q? 11. ΈΧΩ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΙΤΗΘΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ EQUAL SOCIETY ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ ΚΕΡΔΙΣΩ ΤΗΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ;

A.

i). Βεβαίως και μπορείτε.
ii). Σε αυτήν την περίπτωση χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τον υποψήφιο που θα πρέπει να μας ενημερώσει με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ώστε να υπάρξει άμεση συνεννόηση με το εκπαιδευτικό ίδρυμα ώστε να εξετάσει την ακαδημαϊκή αίτησή μαζί με τα οικονομικά/κοινωνικά κριτήρια που θα μας έχει στείλει με email στην Equal Society.

Q? 12. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ, ΕΦΟΣΟΝ ΕΠΙΛΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ;

A.

Είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση μέχρι τη λήξη του προγράμματος για όλους τους υπότροφους. Στην ανακοίνωση της υποτροφίας υπάρχει η αποδοχή από τον υπότροφο των όρων και προϋποθέσεων από το πρόγραμμα «Σπουδάζω με Υποτροφία!».

Q? 13. ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ «ΣΠΟΥΔΑΖΩ ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ». ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΩ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ;

A.

Δυστυχώς δεν μπορείτε να μας στείλετε αίτηση για Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που δεν αναφέρονται στη δράση. Οι υποτροφίες που αναφέρονται στη δράση είναι μόνο από τα συνεργαζόμενα εκπαιδευτικά ιδρύματα που την υποστηρίζουν.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΝΕΑ