«Η παιδεΙα μοιΑζει με χρυσΟ στεφΑνι, γιατΙ και αξΙα μεγΑλη Εχει και ωφΕλεια πολΥ μεγΑλη προσφΕρει»                                                                         

ΣΧΕΤΙΚΑ

 

Ιστορικό πλαίσιο

Ήταν Μάρτιος του 2012 όταν η Equal Society, συνδιοργάνωνε την 14η Διεθνή Έκθεση «Εκπαίδευσης & Εργασίας», στο χώρο του «Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας». Καθώς οι πόρτες άνοιγαν για να υποδεχτούν τους επισκέπτες, σε μια λευκή κόλλα χαρτί αποτυπώθηκε μια άγουρη εκείνη τη στιγμή ιδέα που κανείς τότε δεν φανταζόταν πως σήμερα, το 2015, αυτές οι τρείς λέξεις αποτελούν το μεγαλύτερο project του Οργανισμού. «Σπουδάζω με Υποτροφία» έγραφε το χαρτί και κάπως έτσι όλα ξεκίνησαν.

 

Ιδεολογικό πλαίσιο

«Σε μια περίοδο που τα όνειρα και τα σχέδια της νέας γενιάς για ένα μέλλον προόδου και προκοπής πλήττονται από τη σκληρή πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης, το πρόγραμμα «Σπουδάζω με υποτροφία» έχει στόχο να δώσει σε νέους με ικανότητες και ταλέντο, την πρόσβαση στην εκπαίδευση που τους αξίζει και που η οικονομική τους κατάσταση τη δεδομένη στιγμή τους εμποδίζει να αποκτήσουν. Η εκπαίδευση άλλωστε είναι δικαίωμα όλων».

 

Σπύρος Φρεμεντίτης

Πρόεδρος Δ.Σ. Equal Society

 

 

Χωρίς την υποστήριξη όλων των εμπλεκομένων μερών – εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, θεσμικών φορέων και χορηγών επικοινωνίας – το πρόγραμμα δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί. Είμαστε λοιπόν ευγνώμονες που η πρωτοβουλία μας βρήκε ανταπόκριση και αρωγούς για να μπορέσουμε όλοι μαζί να δώσουμε στη νέα γενιά που δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή από την κρίση, μια ευκαιρία και ένα στήριγμα για να μπορεί να βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία!

Τώρα όλοι μαζί μπορούμε !